Cara orang kaya bawa kereta free dan tinggal rumah free.

Share

Assalamualaikum dan salam kekayaan buat pembaca blog ini.

Pertamanya suka aku nak doakan korang yang sudi baca posting ini, yang komen status di facebook dan yang respon emel agar dibukakan pintu rezki seluas-luasnya dan dikurniakan kebaikan oleh Yang Maha Esa.

Ok ni nak kongsi sikit apa yang aku dapat korek rahsia besar orang kaya bawa kereta mewah dorang free dan tinggal di banglo mewah dorang juga free setiap bulan.

Cara fikir orang kaya jauh berbeza dengan cara fikir orang miskin.

Orang kaya dapat duit dorang buat saving dulu baru belanja. Tapi cara fikir orang miskin, dapat duit je nak kasi setle hutang dulu then baru buat saving.

Itu antara sebab orang kaya makin kaya, orang miskin makin muflis.

Aku nak bagi contoh mudah. Korang ambil kalkulator dan jom kita kira sama-sama.

Simpan RM 500,000 dalam ASB / Tabung Haji. Tempat paling mudah aku nak bagi contoh.

Setahun ASB bagi dividen antara 8-10%.

So simpan RM 500,000 dalam ASB, selepas setahun jumlah dividen adalah RM 40,000.

RM 40,000 รท 12 bulan = RM 3,333 sebulan.

Hello kawan, dapat RM 3,333 tu tanpa buat apa-apa hokay. Hanya tunggu dari dividen simpanan sahaja.

RM 3,333 tu kan dah boleh bayar Merc E200.

Simpan RM 1 Juta dalam ASB dah boleh cover sebuah banglo dan sebuah kereta Merc setiap bulan.

Duduk rumah goyang kaki je beb.

Itu jika letak dalam ASB. Jika dorang letak dalam beberapa portfolio pelaburan lain seperti hartanah, emas perak, saham, unit trust, bon dengan memberi pulangan 10 – 20% setahun, betapa mewahnya hidup orang kaya kan.

Aku ada share beberapa lagi cara sulit yang dorang (orang kaya) biasa buat di ;

www.kerjasendiri.com/edisikhas

Rakaman webinar yang berdurasi lebih 1 jam ini, aku sangat tekankan betapa pentingnya kita semua ada simpanan.

Dengan ada simpanan yang banyak, setiap bulan dah tak perlu harapkan gaji lagi. Duit gaji boleh guna untuk shopping.

Aku sangat percaya, apa yang aku kongsikan dalam 1 jam rakaman webinar tu, telah terlebih deliver. Banyak benda yang aku ‘reveal’ tanpa diketahui oleh ramai orang diluar sana.

Korang boleh dapatkan rakaman webinar tersebut dengan harga tak masuk akal.

Caranya mudah ;

1. Gunakan kupon ayat ini, ‘Potongan Bonanza 50% Cara Orang Kaya Makin Kaya’.

2. Bank in RM 49.50 ke akaun Maybank 564137105888 ( Yusnizam ).

3. Emelkan nama penuh, no handphone dan bukti bayaran ke masteryus@gmail.com

4. Letak tajuk emel ‘Potongan Bonanza 50% Cara Orang Kaya Makin Kaya’.

5. Korang akan dimasukkan dalam group whatsapp khas dan kita akan komunikasi lanjut di whatsapp. Untuk 50 orang pertama sahaja.

Dan sebagai ‘BONUS PLATINUM’, aku akan bagi ‘Free Consultation’ untuk 5 orang yang bertuah.

5 orang ini, korang akan lepak dengan aku seharian dan aku akan bagi beberapa ‘Sistem ATM Power’ yang aku gunakan untuk tarik wang besar ke akaun bank korang.

Amacam offer ni?

Boleh ambil jika nak!

Atleast korang sekarang dah tahu bagaimana orang kaya bawa kereta dorang free dan tinggal di rumah banglo pun free.

Semoga korang dapat sesuatu dari post aku kali ini.

Hidup untuk mencipta inspirasi, bukan sebagai sumber depresi.

– Master Yus –
www.MasterYus.com

image

image

Share

Related Posts

About The Author

One Response

Add Comment

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.